BURNOJE TIRPSTANČIŲ SVIESTINIŲ MATCHA SAUSAINIŲ RECEPTAS

Ko reikės:
113g kambario temperatūros sviesto
100g cukraus 
1 stiklinė begliutenių miltų
2 kiaušiniai
1 1/4 v.š. matcha Starter miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kaip paruošti:

1. Didesniame dubenyje išmaišome kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Norint sveikesnio varianto, baltą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi. Vientisą masę pasiekti padės mikseris.
2. Įmuškite ir į masę įmaišykite kiaušinius, kiekvieną atskirai.
3. Atskirame inde persijokite visus likusius sausus ingredientus. Miltai nusidažys lengva žalia spalva.
4. Persijotus sausus ingredientus po biški sumaišome su gauta mase.
5. Tešlą paliekame atšalti šaldytuve valandai. Jei laiko neturite galima sausainius formuoti iš karto, tačiau tešla lips prie pirštų (skoniui tai įtakos neturės).
6. Įkaitiname orkaitę iki 165C.
7. Jei tešlą spėjote atšaldyti suformuokite stalo teniso dydžio rutuliukus ir išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus. Jei tešlos nešaldėte rutuliukų suformuoti nesigaus, tiesiog paimkite šaukštą ir dėkite šaukšto dydžio kalnelius. Vėliau kepant sausainiai patys suformuos sau formą.
8. Kepkite 12-15min iki kol sausainių dugnas pradės ruduoti ir sausainių viduriukas nebeatrodys šlapias.
9. Ištraukite iš orkaitės. Valgyti galima tiek šiltus tiek atvėsintus. Niam!