Kad žalioji arbata būtų skani ir išlaikytų visas gerąsias savo savybes, jos paruošimas pereina kelis etapus. Tik taip išlaikomos arbatos lapelyje esančios veikliosios medžiagos ir vitaminai.

Skynimas

Žaliosios arbatos lapeliai skinami kiekvienais metais nuo balandžio vidurio iki gegužės pradžios. Per keletą valandų po skynimo jie yra nuvežami į fabriką.

Garinimas

Kruopščiai atrinkti lapeliai yra garinami aukštos temperatūros garuose. Šiuo procesu yra sustabdoma oksidacija, lapeliai išlaiko savo žalią spalvą ir visas maistingąsias medžiagas.

Smulkinimas

Šiame etape arbatžolių lapeliai susmulkinami.

Džiovinimas

Į besisukančias talpas supilami susmulkinti arbatos lapeliai. Džiovinimo mašinoje lapeliai dar šiek tiek susmulkinami ir išdžiovinami. Po šio proceso visos arbatoje esančios medžiagos ir vitaminai lengvai išsiskiria vandenyje. Dėl to ruošiant arbatą jau po 3 minučių ją galima nukošti.