Blog'as

  • Citrininis matcha keksas
    02/04/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Šį kartą noriu pasidalinti kekso receptu, kurį man atsiuntė puseserė. Originale jis atrodo šiek tiek kitaip: visų pirma jame nebuvo matcha, mažiau vanilės ir daugiau cukraus. Aš jį šiek tiek pakeičiau ir atsisakiau sirupo (su sirupu man jis būtų buvęs per saldus). Užtikrinu, skonis tikrai nenukentėjo, bet atvirkščiai - receptas tapo dar įdomesnis ir sveikesnis. Naudojant aukštos kokybės matcha miltelius konditerijoje galima išgauti labai gražią žalią spalvą, kuri kekse puikiai matosi. Šis receptas gali tapti vienu tavo mėgstamiausių! Išbandyk!
    Daugiau
  • Vaflinis matcha tortas su citrina
    18/02/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Šiandien virtuvėje kvepia citrina, matcha ir kondensuotu pienu. Šiems skoniams susijungus gaunamas tobulas rezultatas. Saldumas persipina su rūgštumu, vaflio traškumas su kondensuoto pieno minkštumu. Greitas užkandis puikiai tinkantis prie kvapnios arbatos puodelio!
    Daugiau
  • Naminė matcha kakava
    11/02/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Kakava - gėrimas primenantis vaikystę. Mėgstu ją gerti vakarais, kai už lango pučia šiaurinis vėjas ir lija lietus. Skaniausi ji naminė, šilta, puikiai tinka prie geros knygos. Šios matcha kakavos skonis turtingas, vaizdas nuostabus, o matcha prideda ne tik skonio, bet ir vitaminų. Išbandyk!
    Daugiau
  • Sviestiniai matcha sausainiai
    04/02/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Sausainiai, kurių negali nepasigaminti. Paruošimas greitas, kvapas sklindantis namuose juos kepant tiesiog užburia, o skonis paragavus nuginkluoja. Mažieji žalieji riteriai jau laukia kada galėsi juos suvalgyti!
    Daugiau
  • Matcha vafliai su jogurtu ir vaisiais
    24/01/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Vafliai - patiekalas, kuris primena vaikystę. Juos paruošti lengva, greita, o "paturbinimui" galima naudoti beveik viską kas šauna į galvą - vaisiai, uogos, riešutai, sėklos, jogurtai, ledai... na, o jei nori jiems suteikti ypatingos spalvos, skonio ir juos bevalgant gauti daugiau energijos į vaflių tešlą įdėk pora šaukštelių matcha. Vualia! 
    Daugiau
  • Matcha kokteilis su bananais ir špinatais
    21/01/2020

    Žymės:

    Paskelbta Kornelija
    Pradėk dieną su matcha kokteiliu! Saldieji bananai, geležimi turtingi špinatai, linų sėmenys - tai dalis Tavo pusryčių, kuriuose gausu organizmui naudingų medžiagų.
    Daugiau
  • Banko-yaki tradicinė japoniška keramika
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Banko yaki (jap. k. 萬古焼) tradicinė japoniška keramika, kildinama iš Yokkaichi miesto, Mie prefektūroje. Dažnai dar yra vadinama Yokkaichi banko-yaki. Tai Japonijoje ypatingai populiari keramikos rūšis, iš kurios yra gaminami įvairiausi gaminiai - maisto gamybai skirti indai, arbatinukai, sakės taurelės, vazos, bonsai indai ir t.t. Banko-yaki užima net 80% maisto gamybai skirtų virtuvės indų rinkos. Populiarumo paslaptis glūdi tame, jog ši keramikos rūšis yra nepaprastai atspari aukštai temperatūrai, puikiai išlaiko šilumą, todėl idealiai tinka puodams, kurie yra naudojami ant atviros ugnies. Žaliai arbatai ruošti skirti banko-yaki arbatinukai pasižymi ypatingomis savybėmis.
    Daugiau
  • Arita-yaki japoniško porceliano gimtinė
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Arita-yaki (jap. k. 有田焼) vadinama japoniška keramika, kildinama iš Arita miesto apylinkių, Hizen provincijoje (šiais laikais Saga ir Nagasaki prefektūros), Kyushu saloje. Arita-yaki taip pat yra seniausias japoniškas porcelianas, kuriam jau daugiau nei 400 metų.
    Šiandien Arita-yaki keramika, išlaikiusi šimtmečių išbandymus, yra vertinama kaip meno  kultūros palikimas, puikiai pritaikomas ir kasdieniniam naudojimui.
    Daugiau
  • Arbatos kelias į Europą
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Remiantis rašytiniais šaltiniais, arbata į Europą atkeliavo XVI amžiuje. Visgi, didžioji arbatos kelionė į Europą prasidėjo maždaug šimtmečiu vėliau. XVII amžiuje portugalai prarado turėtas galias, o į rytų Indiją ir Aziją kelius pramynė naujosios galybės: Anglija ir Olandija. Olandijos Rytų Indijos kompanijos laivai pirmąsias arbatos partijas atgabeno į Amsterdamo uostą, iš kurio arbata pasklido ir į kitas Europos valstybes: apie 1635 metus Prancūzijoje, o 1650 metus Vokietijoje ir Anglijoje.
    Daugiau
  • Arbatos gamybos procesas
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Kad žalioji arbata būtų skani ir išlaikytų visas gerąsias savo savybes, jos paruošimas pereina kelis etapus - skynimas, garinimas, smulkinimas, džiovinimas. Tik taip išlaikomos arbatos lapelyje esančios veikliosios medžiagos ir vitaminai.
    Daugiau
  • Japoniškos žalios arbatos istorija
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Žalia arbata (jap. k. vadinama riokučia (ryokucha 緑茶)) yra neatsiejama Japonijos kultūros dalis. Visame pasaulyje japoniška žalia arbata yra itin aukštai vertinama tiek paprastų vartotojų, tiek ir arbatos profesionalų bei įvairių sričių mokslininkų ne tik dėl savo skonio, aromato, natūralios sodriai žalios spalvos, bet ir šioje arbatoje esančių daugybės žmogaus organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Žalia arbata yra tikriausias sveikatos šaltinis.
    Daugiau
  • Žalia arbata - sveikatos šaltinis
    05/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis
    Jau prieš 800 metų senuosiuose Japonijos metraščiuose užfiksuota, kad žalioji arbata yra ilgaamžiškumo ir sveikatos šaltinis. Nuo seniausių laikų žalia arbata traktuota kaip itin vertingas augalas, savo sudėtyje turintis daugybę žmogaus organizmui reikalingų maistinių ir vaistinių medžiagų. Pastaraisiais metais žalia arbata bei jos poveikis intensyviai tyrinėjamas įvairiuose universitetuose ir mokslinėse įstaigose. Moksliškai įrodytas japoniškos žalios arbatos teigiamas poveikis sveikatai.
    Daugiau
  • Yamecha rūšinė žalia arbata
    01/11/2018

    Žymės:

    Paskelbta Adminas Adminaitis

    Zaliaarbata.lt internetinėje parduotuvėje Jums siūlome paskanauti išskirtinai tik rūšinę japonišką arbatą. Japonijoje, panašiai kaip ir Europos Sąjungoje, maisto produktams, tame tarpe ir žaliai arbatai, yra suteikiamos specialios kilmės vietos nuorodos. Tokios žalios arbatos kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo kilmės vietos ir geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje. 

    Daugiau
  • Sen no Rikyū ir arbatos kelias
    Sen no Rikyū[1] visiems besidomintiems arbata yra gerai žinomas – jis yra vienas svarbiausių japoniškos arbatos cermonijos, chado (tiesiogiai verčiant iš japonų kalbos – arbatos kelias, mokymas) mokytojų, visiems laikams pakeitęs šį meną, įliejęs į jį daoizmo, konfucianizmo, dzen budizmo ir netgi krikščionybės elementų ar filosofijos. Būdamas labai jaunas (šešiolikos metų) jis įžengė į arbatos pasaulį. Sen no Rikyū buvo tas žmogus, kuris suprato, kad arbata gali būti daug daugiau nei tik gėrimas – tai gyvenimo kelias, jungiantis žmones iš visų visuomenės sluoksnių – nuo pirklių iki aristokratų ar karvedžių.
    Daugiau