Apie arbatą

Jau prieš 800 metų senuosiuose Japonijos metraščiuose užfiksuota, kad žalioji arbata yra ilgaamžiškumo ir sveikatos šaltinis. Nuo seniausių laikų žalia arbata traktuota kaip itin vertingas augalas, savo sudėtyje turintis daugybę žmogaus organizmui reikalingų maistinių ir vaistinių medžiagų. Pastaraisiais metais žalia arbata bei jos poveikis intensyviai tyrinėjamas įvairiuose universitetuose ir mokslinėse įstaigose. Moksliškai yra įrodytas japoniškos žalios arbatos teigiamas poveikis sveikatai.

Žalia arbata pasižymi šiomis savybėmis:

1. Prevencija nuo aukšto kraujo spaudimo (gama-amino sviesto rūgštis, teaninas, katechinas)

2. Apsaugo nuo senėjimo procesų (vitaminas E bei katechino veikliosios medžiagos)

3. Diabeto prevencija (katechino veikliosios medžiagos, vitaminas E, kompleksiniai polisacharidai)

4. Prevencija nuo vėžio (vitaminas C, katechino ir flavonidų veikliosios medžiagos)

5. Apsaugo nuo blogo burnos kvapo (chlorofilas, katechino ir flavonidų veikliosios medžiagos)

6. Apsaugo nuo dantų gedimo (vitaminas E, katechino veikliosios medžiagos ir kompleksiniai polisacharidai)

7. Apsaugo nuo gripo (vitaminas C ir katechinas)

8. Daro teigiamą poveikį lieknėjimui ir dietoms (kofeinas)

9. Apsaugo nuo skoninių savybių praradimo (mineralinės medžiagos)

10. Skatina smegenų nervų sistemos veiklą (teaninas, gama-amino sviesto rūgštis)

11. Sumažina kraujyje esančio cholesterolio kiekį (katechinas)

12. Sustiprina organizmo imunitetą (vitaminas C, mineralai, beta karotinas)

13. Turi antibakterinį poveikį (katechinas, saponinai)

14. Apsaugo nuo kataraktos (vitaminas E)

15. Sureguliuoja virškinamojo trakto veiklą (augalinės kilmės maistinės skaidulos)

Žalia arbata – natūralus sveikatos šaltinis.