Mūsų draugai

VDU Japonistikos klubas Hashi

 ---

 ---

Japoniško maisto restoranas

 ---

Japonija.lt Daugiau informacijos
Krepšelis tuščias
 
Žaliaarbata.lt siūloma tik 100% Japoniška, 100% rūšinė, 100% pirmo skynimo žalia arbata.

Rūšinė žalia arbata

Japoniška žalia arbata gali būti skirstoma į rūšinę ir maišytą.

Tarp rūšinių arbatų  Japonijos ekspertai išskiria Yamecha (八女茶, pažodžiui verčiant į lietuvių kalbą „aštuonių moterų arbata“)   arbatą, kuri nuo 2001 metų daugiau nei dešimt kartų  gyokuro žalios arbatos kategorijoje yra pelniusi Japonijos Žemės ūkio ministerijos skiriamus aukščiausius apdovanojimus už ypatingą kokybę bei skonines ir maistines savybes. Pastaroji arbata yra auginama Yame regione, Fukuoka prefektūroje, pietinėje Japonijos Kyushu saloje. Yamecha yra aukščiausiai Japonijoje vertinamas kokybės ženklas.

Yamecha rūšinė žalia arbata auginama aukštikalnėse kuriose vyraujantis specifinis klimatas suformuoja išskirtinio skonio ir aromato žalią arbatą. Kalnų papėdėje esantis Yame regionas pasižymi keliomis labai svarbiomis klimatinėmis savybėmis. Pirma, skirtingu paros metu ryte ir vakare aukštikalnėse vyrauja dideli karščio ir šalčio skirtumai, todėl yamecha žalioji arbata ypač gerai įsisavina visas naudingąsias medžiagas. Antras ne ką mažiau svarbus aspektas yra kalnų papėdėje tvyrantis rūkas. Norint išauginti aukščiausios kokybės žalią arbatą rūkas yra kertinis elementas. Arbatos lapeliams bręstant jie po truputį kietėja, o tai savo ruožtu neigiamai įtakoja skonines savybes. Kuomet žalios arbatos lapai yra labai kieti sudėtinga pagaminti skanią žalią arbatą. Taip pat bręstantys arbatos lapai sukietėja kuomet augimo laikotarpiu susiduria su intensyviais tiesioginiais saulės spinduliais. Yame regione rytais ir vakarias kalnų papėdėse tvyrantis rūkas sušvelnina tiesioginių saulės spindulių poveikį. Tai savo ruožtu leidžia tinkamai vystytis jauniems žalios arbatos medžio lapeliams. Trečia Yame regione vyrauja specifinis dirvožemis kuris taip pat svarbus faktorius lemiantis arbatos skonines savybes.

Dėka specifinių gamtinių sąlygų gimsta švelnaus skonio ir stipraus aromato aukščiausios kokybės japoniška žalioji arbata yamecha.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *