Mūsų draugai

VDU Japonistikos klubas Hashi

 ---

 ---

Japoniško maisto restoranas

 ---

Japonija.lt Daugiau informacijos
Krepšelis tuščias
 
Žaliaarbata.lt siūloma tik 100% Japoniška, 100% rūšinė, 100% pirmo skynimo žalia arbata.

Arbatos gamybos procesas

Kad žalioji arbata būtų skani ir išlaikytų visas gerąsias savo savybes, jos paruošimas pereina per kelis etapus. Tik taip išlaikomos arbatos lapelyje esančios veikliosios medžiagos ir vitaminai.

1. Skynimas

 

 

 

 

 

Žaliosios arbatos lapeliai skinami kiekvienais metais nuo Balandžio vidurio iki Gegužės pradžios. Per keletą valandų po skynimo jie yra nuvežami į fabriką.

  2. Garinimas

Kruopščiai atrinkti lapeliai yra garinami aukštos temperatūros garuose. Šiuo procesu yra sustabdoma oksidacija, lapeliai išlaiko savo žalią spalvą ir visas maistingąsias medžiagas.

3. Smulkinimas

Šiame etape arbatžolių lapeliai susmulkinami.

4. Džiovinimas

Į besisukančias talpas supilami susmulkinti arbatos lapeliai. Šioje mašinoje lapeliai dar šiek tiek susmulkinami ir išdžiovinami. Po šio proceso visos arbatoje esančios medžiagos ir vitaminai lengvai išsiskiria vandenyje. Dėl to ruošiant arbatą jau po 3 minučių ją galima nukošti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *